Vauvanruoka

Vauvan vihreä bulgurkana

Jälleen kerran kaivoin esiin reseptin kahden vuoden takaa. En ole Veikka-Bojalle uusia reseptejä kehitellytkään. Kaikki, mitä hän syö, on jo kertaalleen testattu ja todettu hyväksi isosiskon toimesta. On ollut itsellenikin kiva testata, toimivatko reseptit edelleen. Ja hyvin ovat ruuat pikkuveljellekin uponneet.

Tässä reseptissä on jo rakennetta mukana. Tosin jos haluaa, niin tästäkin saa tasaisemman soseuttamalla myös bulgurin. Ja miksi bulgur? Idea syntyi, kun suunnittelin Nöttikselle jotakin pastaruokaa, mutta raketti-spagetitkin tuntuivat isoilta niin pieneen suuhun. Totesin, että bulgur valmistetaan durumvehnäjauhoista aivan kuten monet pastatkin joten sitähän voisi käyttää. Se kun on valmiiksi pientä raetta. Pasta olisi jollain konstein pitänyt saada pilkottua pienemmäksi. Nyt siltä hommalta säästyttiin.

Tästä määrästä omat vauvani ovat syöneet 7-8kuisina 8-10 kertaa. Mutta annosmäärä voi vauvasta riippuen olla jotain muutakin.

Tarvitset:

  • 1 parsakaali
  • 2-3 pientä perunaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100g broilerin filesuikaletta tai jauhelihaa
  • 1 dl bulguria
  • curryjauhetta

Pilko parsakaali, perunat ja valkosipuli. Keitä kypsiksi. Keitä bulgur erikseen. Paista filesuikaleet tai jauheliha öljyssä. Soseuta kasvikset ja kana. Lisää soseeseen keitetty bulgur ja mausta curryjauheella.

Pakasta bulgurkana annospaloina. Itse käytän silikonista leivosvuokaa, jolla saa juuri sopivan kokoisia annoksia ja josta palat irtoavat helposti. Ruoka-annokset säilyvät pakastimessa hyvänä pari kuukautta. Alla oleva kuva esittelee silikonivuokaa. Vihreä bulgurkana ei muutu pakastettaessa oranssiksi ??

Vauvanruokapostauksia on pari jonossa jo odottelemassa. Seuraavassa reseptissä on käytetty raketti-spagettia, joka sittemmin omassa kokeellisessa sosetehtaassani osoittautui sopivaksi pieneenkin suuhun, kun sen keittää kunnolla yli. Kirjoittelen reseptin lähipäivinä. ?