Keittiössä, Vauvanruoka

Vauvan spagettivuoka

Tämän sosereseptin innoittajana toimi yksi lapsuuteni suosikkiruuista koulussa; spagettivuoka. Toki suunnittelin reseptin niin, että kasvikset olisivat jälleen kerran suuressa roolissa. Tämäkin resepti on peräisin Nöttiksen sosematkalta kahden vuoden takaa ja muistan yhä elävästi epäilleeni, mitähän sotkua olen saanut aikaiseksi, kun laitoin vuuan aikoinaan uuniin. Lopputulos oli kuitenkin sellainen kuin olin toivonutkin. Siispä se pääsi myös Veikka-Bojan ruokalistalle.

Raketti-spagetti vedetään tässä melkoisen ylikypsäksi joten spagettivuoka sopii jo melko pieniinkin suihin. Meillä 7-10kuiset pikkuruokailijat ovat syöneet tästä määrästä 12-15 kertaa.

Tarvitset:

  • 5 tomaattia
  • 2 pientä perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 10cm pala purjoa
  • pala palsternakkaa
  • 2,5 dl raketti-spagettia
  • 200g nautasikajauhelihaa
  • öljyä paistamiseen
  • suolatonta pihvimaustetta, mustapippuria, kuivattua oreganoa

Kuori juurekset (ja halutessasi kesäkurpitsa). Pilko kaikki kasvikset ja juurekset. Keitä ne kypsiksi. Keitä raketti-spagetti ylikypsäksi. Paista jauheliha öljyssä. Kasvisten keitinliemen voi kaataa lähes kokonaan pois. Lisää joukkoon kypsä jauheliha ja soseuta sauvasekottimella. Mausta maun mukaan, mutta unohda suola! Itse käytin suolatonta pihvimaustetta, mustapippuria ja kuivattua oreganoa.

Sekoita soseeseen keitetty raketti-spagetti. Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan. Itselläni oli käytössä 1,5 litran vetoinen vuoka. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Vuoka saa kauniin värin pintaan.

Spagettivuoka vaikuttaa vielä melko löysältä kuumana, mutta vetäytyessään rakenne muuttuu mukavan pehmeäksi spagettivuuaksi.

Makoisia ruokailuhetkiä vauvallesi! 👶

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *