Vauvanruoka

Vauvan maissikana

Kuten jo aiemmin on tullut mainittua, olin pari vuotta sitten DIY-koukussa Nöttiksen soseitten suhteen. Tuolloin tuli kehiteltyä resepti jos toinenkin ja kirjattua ne pieneen vihkoseen, jonka olen nyt kaivanut jälleen esille. Veikka-Bojan ruokien suhteen en ole ollut yhtään niin fanaattinen, mutta on ollut silti kiva etsiä vanhat suosikkireseptini. Maissikana oli yksi ensimmäisiä lihasoseita, joita Nöttikselle tein ja sitä tehtiinkin sitten yhä uudelleen ja uudelleen joten ei ihme, että resepti valikoitui Veikka-Bojan ensimmäiseksi itse tehdyksi lihasoseeksi. Se on meinaan niin herkullista, että söisin mielelläni itsekin!

Tähän ruokaan voit käyttää kanasuikaleita 100-200g riippuen siitä, missä vaiheessa vauvasi on lihojen maistelussa. Aloittelijalle riittää vähempi, kokeneemmalle proteiinin voi pikkuhiljaa tuplata.

Annoksien määrä vaihtelee tietysti myös vauvan mukaan. Alle puolivuotiaalle Veikka-Bojalle määrästä tulee noin 20-25 annosta kun taas Nöttis aikoinaan 8-9kuisena söi tästä 12 kertaa.

Tarvitset:

  • 2 maissintähkää
  • öljyä
  • 4 pientä tai 2 isoa perunaa
  • 4 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 100-200g kanasuikaleita (+öljyä)
  • suolatonta broilerimaustetta

Paahda öljyttyjä maissintähkiä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa. Keitä kypsiksi. Voit joko paistaa kanasuikaleet lorauksessa öljyä tai keittää ne yhdessä kasvisten kanssa. Itse olen paistanut ja heittänyt ne vielä keitinveteen mukaan porisemaan. Kaada liika keitinliemi pois. Jätä kuitenkin osa kattilaan. Kannattaa kaataa lientä talteen jos haluatkin soseesta löysempää. Voi olla vaikea arvioida, mikä määrä lientä on sopiva. Leikkaa veitsellä paahdetut maissinjyvät irti tähkistä ja lisää kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta suolattomalla broilerimausteella. Valmista!

Pakasta sose annospaloina vaikkapa silikonivuuassa. Siitä palat on helppo irrottaa ja laittaa pakastepussiin. Palat säilyvät pakastimessa hyvänä pari kuukautta, mutta veikkaan, että ne tulee syötyä jo ennen sitä! ?

Makoisia ruokailuhetkiä vauvallesi!