Moi!

Olen Heini. Keski-ikää lähestyvä mukamas ikinuori. Entinen maailmanmatkaaja ja nykyinen kotihiiri, jonka reissujalkaa kuitenkin aina vipattaa. Kerrostaloasuja, joka haaveilee omasta takasta, puulla lämmitettävästä saunasta ja isosta pihasta. Ikuinen stressaaja, jolle metsä, retkeily ja hygge ovat elinehtoja. Tykkään terveellisistä elämäntavoista, mutta sorrun aina herkutteluun. Rakastan olla perheen ja muiden itselleni tärkeiden ihmisten seurassa, mutta tarvitsen myös omaa tilaa. Mietin yhä, mitä teen isona. Ja kyllä, rakentelen mielelläni legoilla silloin, kun lapset nukkuvat. Kotonani häärää itseni lisäksi avomies ja vauhdikas vauvataapero-combo, joka on hurjaa vauhtia kasvamassa pikkulapsicomboksi.

Tämä blogi on sekoitus lifestylea ja perhe-elämää. Tässä blogissa kutsun tytärtäni nimellä Nöttis ja poikaani nimellä Veikka-Boika. Päällimmäisenä ajatuksena on kirjoittaa juttuja siitä, mitä kaikkea kivaa arki lasten kanssa voi olla ja mitä kaikkea heidän kanssaan voi puuhata. Lisäksi on juttuja vanhemmuudesta sekä ideoita keittiöön. Rakennan blogiini kattavaa pakettia liittyen kokemuksiini ja tietouteeni vauvan ruuasta ja ruokailusta. Tämän kaiken vastapainona, uusimpana uutena alan kirjoittamaan osiota Operaatio fätistä fitiksi, joka kertoo omasta taipaleestani päästä eroon uudenlaisen arjen tuomista rasvaisista lisäkiloista.

Toivon, että näillä raapustuksillani onnistun toimimaan innoittajana ja vertaistukena sekä antamaan ideoita sinunkin arkeesi. Alla avaan blogin kategorioita muutamalla sanalla.

Kuulumiset -kategoriaan kirjoittelen meidän arjesta. Mitä ollaan tehty ja minkälaisia kehitysvaiheita lapsilla on meneillään.

Äitiys -kategorian alta löydät postauksia, joissa käsitellään vanhemmuutta. Käytän teksteissäni sanaa äiti, mutta yhtä hyvin siinä voisi lukea isä tai vanhempi.

Arjen vinkkinurkka -kategoriassa on vinkkejä laidasta laitaan. Vauvataaperoarkeen, ruokahävikin minimoimiseen, joulutunnelman virittämiseen…

Keittiössä -kategoria sisältää reseptejä ja vinkkejä ruokaan liittyen. Näin alkuun näyttää ainakin siltä, että pääteemoja ovat ruokahävikin minimoiminen, arjen helpottajat ja kasvispainotteiset reseptit. Vauvanruuasta on blogissa oma osionsa.

Vauvanruoka -kategorian löydät erikseen. Tänne kirjoittelen omia kokemuksia kiinteisiin siirtymisestä, sekä soseruokailusta että sormiruokailusta. Täällä ovat myös kaikki vauvanruokareseptit.

Äitin omat jutut -kategoriassa kerron niistä mun ihan ikiomista hetkistä, joita aina välillä vauvataaperoarjen keskellä tarvitsen.

Minä ❤ Hygge -kategoriassa on hyggepitoisimmat postaukset. Rakastan hyggeä ja siitä on mukava kirjoittaa.

Voimaa luonnosta -kategoriaan kerään kaikki luontoon liittyvät tekstit. Olipa kyse metsäretkestä, puistokävelystä tai puutarhahommista. Luonnossa on aina jotakin terapeuttista ja voimaa antavaa ja sille on aina paikka sydämessäni.

Kaikilla aisteilla -kategoria tulee sisältämään nimensä mukaisesti postauksia aiheista, joissa aistit ovat suuressa roolissa. Aistitoiminta on tärkeä osa meitä kaikkia.

Leikkiä ikä kaikki -kategoriassa on juttua leikeistä ja leluista. Ehkä saat täältä myös ideoita siihen, ettei leikkeihin aina varsinaisia leluja edes tarvita.

Vuosi askarrellen -kategorian alle kirjoittelen askartelusta sekä muista DIY-jutuista ja teemakoristeluista. Jouluna, pääsiäisenä, halloweenina….

Reissuvihko -kategoria huutaa tyhjyyttään näin korona-aikana, mutta entisenä maailmanmatkaajana toivon, että sisältöä alkaa tähänkin kategoriaan joskus vielä tulemaan. Niin Suomesta kuin muualtakin maailmalta. Perhematkailun näkökulmasta.

Operaatio fätistä fitiksi -kategoria tulee sisältämään liikuntaa, terveellistä ruokaa ja fiiliksiä. Nyt peukut pystyyn, ettei tämä jää vain ajatuksen tasolle!

Jorinoita ja hajatelmia -kategoria sisältää blogini kolme ensimmäistä postausta ikinä enkä tiedä, tulenko siihen enää muuta kirjoittamaankaan sen jälkeen, kun lisäsin Kuulumiset -kategorian blogiini. Täältä löytyy siis helposti se, mistä lähdettiin liikkeelle. 😊

Antoisia lukuhetkiä!

Toivoo Heini 🌸

The only zen you can find on the tops of mountains is the zen you bring up there.