Hidasta elämää, Kaikilla aisteilla, Minä ❤ Hygge

Semisti retkellä

Eräjormailu on ihanaa! Liian harvoin tulee nykyään lähdettyä metsään. Nytkin olen metsäretkestä haaveillut monet kerrat, mutta liekö liian kova pakkanen vai liian korkeat nietokset, ettei ole kuitenkaan tämän vauvataaperocombon kanssa tullut mentyä. Eikä menty ihan nytkään. Metsäosuus jäi pieneksi, mutta halusin antaa lapsilleni elämyksellisen päivän, joka sisältää joitakin retkeilyn elementtejä. Haluan saada lapsenikin innostumaan luonnosta, metsästä ja retkeilystä.

Ulkoillessa ihmettelimme kevään etenemistä. Nöttis kiinnitti heti huomiota lintujen keväiseen sirkutukseen. Hän on myös intoutunut bongailemaan sulaneen lumen alta paljastuneita koiran jätöksiä. Niistä ollaan kyllä samalla puhuttu, että koiranomistajien pitäisi ne korjata pois saman tien. Syreenien silmut senkun pullistuvat pullistumistaan. Kyllä se kevät sieltä vielä tulee! Meille sattui ihan kiva, suht tyyni ulkoilusää vaikkakin välillä paistoi aurinko ja välillä satoi sankasti lunta tai rakeita.

Semiä retkessä oli se, että emme olleet varsinaisesti metsässä sekä se, että eväsosuus hoidettiin sisätiloissa kummilassa. Siinä oli kuitenkin aidon nuotioretken tunnelmaa. Savun haju ei vain tarttunut vaatteisiin.

Sillä aikaa kun Nöttis pääsi upottamaan kätensä mehevän pehmeään tikkupullataikinaan kummitädin kanssa, oli Veikka-Boika kummisedän mukana sytyttämässä takkaan tulia.

Veikka-Boika seurasi elävää liekkiä tarkasti ja se selvästi rauhoitti pojan jatkuvaa kovaa menoa, ainakin hetkeksi. Me muutkin lumouduimme takkatulesta. Takkapuut paukkuivat ja makkarat tirisivät. Tikkupullan paistuessa olimme kärsivällisiä ja jännäsimme, saadaanko paistettua pulla tikun nokassa läpeensä kypsäksi. Ja saatiinhan me, juuri sopivaksi. Taikinan teimme netistä löytyvän K-ruoka -sivuston tikkupullareseptin mukaan.

Takan edessä lattialla oli levitettynä ihanan pirteän keltainen viltti ja retkieväät syötiin tietenkin viltillä istuen.

Paluumatkalla kotiin päästiin vielä kunnolla happihyppelemään, sillä tulimme pihamuskarin kautta. Siellä musisoidaan, lauletaan ja liikutaan. Siitä sekä kotimuskarista voit lukea lisää täältä https://heiniannika.fi/muskarimeininkia-kotona-ja-pihalla/

Päivä oli huippumukava ja rento. Lapset olivat molemmat jotenkin poikkeuksellisen hyväntuulisia ja rauhallisia eikä oikeastaan kummoisia kiukunpuuskia ole ollut koko päivänä. Ulkoilu, luonnon aistiminen, elävä tuli ja rento evästuokio taisivat tehdä tehtävänsä. Lähtekääpä tekin eväsretkelle omaan tai jonkun tuttavan takkahuoneeseen!