Arjen vinkkinurkka, Reissuvihko

Reissumimmi 2v10kk

Nöttiksellä 3 vuotta lähenee ja meininki sen kun paranee. On ollut ihmeellistä seurata, kuinka nopeaan tahtiin tyttö kehittyy ja vaikuttaa koko ajan isommalta ja isommalta. Vaikka samaan aikaan niin pieni vielä onkin. Meneminen tämän Pikku-Neidin kanssa on jo ihan erilaista kuin vielä muutama kuukausi sitten; helpompaa ja ennalta arvattavampaa. 1,5 vuotta koronaa on aiheuttanut sen, ettei olla juuri missään erityisemmin oltukaan kuin viimeksi tytön oltua reilu 1-vuotias. Vauvareissaamiseen verrattuna reissureppu on huomattavasti keveämpi, ennakkoselvittely vähempää ja tietyt jännitysmomentit poissa. Meneminen on kaiken kaikkiaan rennompaa. Ei tarvitse miettiä, kuinka tyttö käyttäytyy ravintolassa tai kuinka monet vaihtovaatteet tarvitaan mukaan puklun varalta. Jos reissukaverisi on vielä vauva, vinkkejä pakkaamiseen ja reissaamiseen löydät täältä.

Nöttis ja Veikka-Boika viettävät hirmuisesti aikaa yhdessä niin kotona kuin päiväkodissa. Tästä syystä itselleni on ollut tärkeää tehdä välillä juttuja erikseen. Ollaankin tehty niin sanottuja tyttöjen reissuja joko kaksin tai kummitädin seurassa. Ja on Nöttis päässyt viettämään laatuaikaa kaksin isinkin kanssa. Yhtenä päivänä Nöttis oli isänsä kanssa ulkona ja olivat leikkikentällä telmimisen jälkeen menneet torille possokahville. Tämä on erittäin kotkalainen juttu ja itselläni yksi varhaisimpia muistoja on se, kun iskän kanssa lähdettiin kaupunkiin ja torilla sain syödä posson ja juoda appelsiinin makuisen Trip-mehun. Sokeria oli joka puolella, aurinko paistoi ja pienet varpuset kipittelivät pöytien alla nokkimassa murusia. Nyt oma tyttäreni kokee ihan näitä samoja juttuja ja ehkä hänelle jää yhtä lämpimät muistot torikahveista oman isin kanssa.

Tyttöjen kesken ollaan tehty kesäloman aikana jo useampi pienenpi retki. Yksi parhaista oli Nöttiksen tähän mennessä toinen parturikäynti. Tyttö oli aivan onnesta soikeana ja vaikka hänellä tosiaan oli vain yksi kerta takana, muisti hän heti alkuun pyytää, että saisi glitteriä hiuksiin ja karkkia käynnin päätteeksi. Kuten viimeksi. Hiustenleikkuun yhteydessä Nöttis sai upean lettikampauksen, jonka kanssa kelpasi lähteä vielä leikkikentälle kiipeilemään ja mäkeä laskemaan ja kahvilaan sen jälkeen. Tässä iässä neidistä on tullut niin reipas. Ja kahviloissa käyntiä hän rakastaa. Aivan kuten minäkin.

Tämän loman varsinainen The Tyttöjen Reissu suuntautui Korkeasaareen. Joskus alkuvuodesta muistan haaveilleeni jopa pienestä ulkomaan reissusta, mutta eipä tämä korona nyt vieläkään ole hellittänyt otettaan tarpeeksi. Billund ja Legoland odotelkoot vielä. Kyllä me jonain päivänä täältä tullaan!

Päivä Korkeasaaressa oli mieluinen. Näimme suurimman osan eläimistä ja omaksi iloksenikin Korkeasaaren eläintarjonta aina vähän uudistuu. Mukava lisä oli myös kokonaan uusi, ihan kivan kokoinen pienille lapsille suunnattu kiipeily- ja mäenlaskualue, jota ei vielä pari vuotta sitten ollut. Trampoliinit eläinalueiden välissä oli hyvä juttu, sillä kävelyyn kyllästymisen sijaan neiti pääsi mielipuuhaansa, trampoliinille hyppimään. Siitä oli taas kiva jatkaa eteenpäin. Eväspaikat ovat lisääntyneet ja erilaiset tuvat ja laavut. Myös laavulle vievät lyhyet pitkospuut olivat minulle uutta. Päivän ohjelmassa oli kengurukuja eli pääsimme katsomaan kenguruita ihan läheltä niiden omaan aitaukseensa. Ravintola Karhussa söimme maukkaat burgerit.

Loppuun vähän vinkkiä siitä, mitä tällaisen koko päivän reissun suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon.

Lähdimme ajamaan kohti Helsinkiä lounaan jälkeen, jolloin Nöttis yleensä nukkuu päiväunet. Pitempi automatka kannattaa suunnitella totutulle päiväuniajalle, jotta itse matka sujuisi parhaiten ilman kiukkuja eikä väsymys iske itse kohteessa. Nöttis sai nukuttua tunnin verran ja jaksoi hienosti koko päivän. Toinen erityisen tärkeä asia oli selvittää, onko Korkeasaaressa näin korona-aikana lainarattaita. Ei ole, joten otimme omat rattaat mukaan. Jos kohteessa on pienelle liikaa kävelyä, ota oma kulkupeli (tai kantoreppu) mukaan tai selvitä, onko kohteessa rattaita vuokralla.

  • Pikku-Neidin reissureppuun sujahti:
  • vesipullo
  • eväitä ja xylitolpurkkaa/-pastilleja
  • aurinkorasva
  • vaihtovaatetta, pitkää ja lyhyttä, huppari jos kylmästi tuulee
  • puhdistuspyyhkeitä
  • pari vaippaa varalle

Näiden lisäksi seuraavalle reissulle ottaisin ehkä vielä jonkun kirjan tai muuta ajanvietettä automatkalle jos ei uni tulekaan. Tosin tähän toimii myös oma puhelin, joka yleensä on aina matkassa mukana ja josta voi kuunnella ja katsella lastenlauluja tai -ohjelmia tai johon voi ladata jonkun lastenpelin pelattavaksi. Ja varmasti juniorit takapenkillä viihtyvät.