Äitin omat jutut, Operaatio fätistä fitiksi

Operaatio fätistä fitiksi

Minulla on monta lempivaatetta. Jotka tällä hetkellä lojuvat kaapin kätköissä, koska eivät mahdu enää päälle! Ja sekös ketuttaa. Olen kyllästynyt farkkujen ylös nykimiseen, jotta ne eivät paljastaisi pursuavaa vatsamakkaraa tai jenkkakahvoja. Farkut itse asiassa muutenkin näyttävät enemmän makkaran kuorilta, kun ne vetää pyöristyneiden reisien päälle. Raskausvatsa tuntuu jättäneen jälkensä selän puolelle, jossa näkyy selvät selkäallit. Mitkä lie ovat oikealta nimeltään. Allia löytyy kyllä käsivarsistakin. Ja kaikenlaista löllykkää joka puolelta kehoa. Onko täällä muita, jotka kamppailevat saman asian äärellä? Nostakaa käsi ylös!

Ylimääräiset rasvakilot ovat hiipineet minuun salakavalasti huomaamatta. Minun on rehellisyyden nimissä myönnettävä, että raskauksista kilot ja löllykät eivät ole peräisin vaan mässäilystä pikkulapsiarjen keskellä. Olen suureksi harmikseni saanut kerättyä suht nopeasti hävinneet raskauskilot takaisin. Sitä jotenkin on alkanut palkitsemaan itseään iltaisin käpertymällä sohvan perukoille suklaapatukoiden ja vanukaspurkkien seuraan työn täyteisen päivän päätteeksi. Olen ehdottomasti iltasyöppö ja pitkin päivää -napostelija. Ja nyt se valitettavasti alkaa lanteilla myös näkymään.

Tähän mennessä kiinteytymisyritykseni on ollut terveellisten asioiden miettimistä. Nautin vihersmoothien mausta ja rakastan sitä tunnetta, joka vallitsee kovan treenin jälkeen, mutta silti en ole yksinkertaisesti jaksanut tehdä mitään oman kuntoni eteen. Arki on toki hektistä ja päivän aikana hyötyliikunnan määrä on suuri, mutta se menee hukkaan huonon ruokavalion vuoksi. Sitä paitsi, kunnon jumppaa minulla on ihan ikävä. Mutta olen huomannut, että vaikka kuinka unelmoisi pakaroita polttavasta kyykkäämisestä, eivät ne lihakset pelkästään siitä rupea kasvamaan. Vaikka eräs ystäväni aikoinaan olikin sitä mieltä, että lihakset kasvaa pelkästään katsomalla leffan 300 😃💪

En ole mikään suuri pullukka edelleenkään, mutta ihan liian pullukka omaan makuuni. Ja siitä syystä tälle paisumiselle on tehtävä stoppi! Olen päättänyt aloittaa tähän blogiin uuden Operaatio fätistä fitiksi -osion perhe-elämän ja lasten kanssa puuhaamisen vastapainoksi. Se kertoo omasta taipaleestani päästä eroon uudenlaisen arjen tuomista rasvaisista lisäkiloista. Luvassa on liikuntaa ja terveellistä ruokaa. Varmasti fiiliksiäkin matkan varrelta.

Tästä on hyvä aloittaa! Ehkä vielä joskus näyttää ja tuntuu samalta kuin alla olevassa kuvassa muutama vuosi takaperin!

Tämän startti -postauksen loppuun vielä herkullisen värikkäät paahtoleipäkuvat. Nautiskelin tänään kevyeksi lounaaksi paahdetut leivät, jotka päällystin hummuksella, babypinaatilla, avocadolla ja pikkutilkalla paahdettua seesamiöljyä. Ja oli muuten hyvää! Illalla tuli kokeiltua avocadon tilalla paprikaa ja toimi sekin. Leivistä jäi lisäksi paljon raikkaampi fiilis, kuin perinteisen oivariini- ja juustokerroksen jälkeen. Hummuspaahtikset. Jatkoon! 😋

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *