Rakas päiväkirja

Näin se kesäloma toimii

Myö ollaan niin lomalla, koko sakki! Lapset ja mies aloittivat jo aiemmin ja itse paahdoin töissä vielä pari viikkoa. Mikä oli oikeastaan aika ihanaa, koska olen nyt töihin paluun jälkeen viihtynyt siellä erityisen hyvin ja koska kerrankin sain oikein hyvällä omalla tunnolla olla huolehtimatta öisistä heräilyistä sun muista, koska olin se perheen työssä käyvä osapuoli. Mutta, on tämä lomalla olokin erimukavaa, täytyy myöntää. Nyt meillä on ensimmäinen koko perheen yhteinen lomaviikko takana.

Paremmin ei ehkä olisi voinut lomaa enää aloittaa kuin osallistumalla ystävän pitämiin kesäjuhliin, matkustusteemalla ja pienillä salatehtävillä höystettynä. Oli mukavaa tehdä pieni irtiotto ja nähdä kavereita. Ja tulipahan siinä samassa kokeiltua hieman tangolla pyörähtelyäkin. Ystävälläni kun sattuu olemaan tanko keskellä omaa olohuonetta! Sitä on pitänyt mennä kokeilemaan ennenkin, mutta aina homma on jäänyt. Nyt kokeilin, eikä toivottavasti ollut viimeinen kerta.

Tankopyörähtelyihin ja sihijuomien huurteisiin tanssahteluihin jäivätkin ensimmäisen lomaviikon treenisuoritukset. Tai ei ihan. Vaikka ollaan osattu ottaa mukavan rennosti, on saatu myös paljon aikaiseksi asioita, jotka normiarjen tiimellyksessä jäävät. Käytiin mattorannassa ja laitettiin parveke kesäkuntoon. Siinä on ollut hyötyliikuntaa kerrakseen. Puklun sijasta matot tuoksuvat nyt ihanasti mäntysuovalta ja tuntuvat pehmeiltä jalkojen alla. Ainakin toistaiseksi. Parveketta koristaa vihdoin amppelimansikka, jonka ensimmäisen mansikan kypsymistä nyt malttamattomasti odotellaan. Parveke on ollut helleaamujen pelastus ainoana paikkana klo 6.30, jossa lämpötila ei kipua lähelle 30 astetta…. Siellä ollaan hengailtu, kahviteltu ja seurattu rusakkoa, joka on jokaisena aamuna tullut aamupalalle puiston nurmikolle.

Muuten viikko onkin ollut melkoista herkuttelua. Mieheni on ihan hurahtanut ja ottanut leipomishommat haltuun loihtimalla lomani alkajaisten kunniaksi mansikkakakun sekä iltapalaherkuiksi lettuja ja köyhiä ritareita. Itse olen ollut hyvänä kakkosena leipomismittelöissä, sillä helle kypsytti banaanit aivan liian nopeaan ja pitihän niistä leipoa kakku. Täällä superhelppo banaanikakkuresepti. Kakkukarkeloiden lisäksi uusi ystävämme Wolt on osoittautunut petollisen helpoksi tavaksi välttää turha keittiössä hikoilu hellekeleillä. Pöytä on notkunut hampurilaisista, pizzasta ja intialaisesta. Mutta tämä suotakoon näin lomalla. Parin viikon päästä suoritetaan kurinpalautus koko poppoolle ja laitetaan ruokahommat taas ruotuun.

Lomalla on ollut leipomisten lisäksi aikaa tehdä muitakin kivoja juttuja. Nöttiksen kanssa tehtiin mehujäitä helteiden vilvoittajiksi. Kuinka helppoa. Sosetta jäätelömuottiin ja pakkaseen. Ja molemmat lapset tyytyväisiä. Astetta terveellisempi vaihtoehto jätskille. Olen myös vihdoin saanut tehtyä joululahjaksi saamani upean palapelin. Olin jo melkein unohtanut rakkauteni palapelejä kohtaan, mutta nyt aion pitää tulta yllä tämän harrastuksen suhteen. Muutama palapeli tuolla jo odotteleekin. Ehkä paras ensimmäisen lomaviikon pieni suuri asia on Nöttiksen uusi bff; huuliharppu. Asia tuli jostakin esille ja kaivoin laatikon pohjalta huuliharppuni, jonka sain aikanaan reppureissullani kaukaiselta ystävältä matkamuistoksi. Nyt Nöttis soittelee sitä vähän väliä ja on asiasta aivan innoissaan. Huuliharppu, niin sulosointuinen soitin! ❤

Sitten viimeisenä kerrottakoon viikon ehkä suurin asia. Veikka-Bojan muutto Nöttiksen kämppikseksi. Niin se aika rientää. Jos meillä olisi yksi huone enemmän, olisi muutto tehty jo aiemmin. Nyt päätettiin kuitenkin kokeilla näin, kun Nöttiskin väläytteli muutokselle vihreää valoa. Ja yllättävän hyvin alku on sujunutkin.