Kaikilla aisteilla, Leikkiä ikä kaikki

Muskarimeininkiä kotona ja pihalla

Käymme Nöttiksen kanssa muskarissa. Tai noh, kävisimme jos ei olisi koronaa. Nöttis oli 11kuinen, kun aloitimme vauvamuskarin ja tyttö viihtyi sen verran hyvin, että olemme jatkaneet harrastusta. Viime kevät tosin meni vähän mönkään, koska maaliskuun jälkeen ryhmä ei enää voinut kokoontua. Onneksi koko syksy kahta viimeistä kertaa lukuunottamatta onnistui. Alkuvuosi on seurannut viime keväistä kaavaa ja kaikki ryhmäkokoontumiset ovat olleet katkolla. Ja se on harmi.

Onneksi Muskatin väki alkoi jo viime keväänä tekemään muskaria korvaavia videoita ja niiden avulla ollaan myös tämä talvi pidetty muskaria kotona. Eihän se ihan sama ole, kun muut lapset ja vanhemmat ympäriltä puuttuvat, mutta on se tyhjää parempi. Nöttis on tykännyt kotimuskarista kovasti ja videoita on katsottu uudelleen ja uudelleen. Plussaa videoissa onkin se, että muskarissa voi tavallaan olla vaikka joka päivä. Tai sitten jonkun lempparilauluista voi kuunnella, musisoida ja leikkiä monta kertaa peräkkäin. Ja toki plussaa on sekin, että meillä Veikka-Boikakin pääsee näin osallistumaan.

Joka viikko tulee uusi video. Musisoinnin ja laululeikkien lisäksi tulee myös kuvistehtävä-videoita. Muskatin muskarissa paikan päälläkin on monesti tunnin lopussa kuvataiteiltu. Yksi suosikkivideoistamme on Arvaa soitin-leikki. Leikistä hauskempaa tekee se, että meillä sattuu kotona olemaan ihan samanlaiset soittimet kuin videossakin on.

Parin viime viikon aikana muskattilaiset ovat alkaneet järjestämään videoiden lisäksi pihamuskareita. Eilen pääsimme osallistumaan ja kohtuullisesti paukkuvasta pakkasesta huolimatta tuokio oli tosi kiva. Muskarituokiot ovat aina melko liikunnallisia ja nyt oltiin liikkeessä koko ajan. Luisteltiin, ratsastettiin keppareilla, oltiin lumimummon kärryissä ja tietenkin soitettiin tikkarirumpua. Ei ehtinyt kylmä tulla.

Pihamuskari korvaa normaalia muskaria vielä videoitakin paremmin, koska siinä tulee ryhmässä tekeminen mukaan. Hyvä kuitenkin, että videot pysyvät edelleen vaihtoehtona ja niitä tehdään lisää. Etenkin näillä pakkasilla. Mutta jos sisälle ei jatkossakaan päästä niin uskon, että mitä pidemmälle kevät etenee, sen mukavammiksi pihamuskarit tulevat. Päästään samalla nauttimaan luonnosta, raikkaasta ulkoilmasta ja vuodenaikojen vaihtelusta.

Kepparit odottelemassa kesyttäjiään.
Tikkarirumpua hakemassa.
Marakassilla tahtia.
Kotimatkalla auringonlaskun orastaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *