Keittiössä

Maukas papukastike

Tämä helppo kastike sopii pakkaspäiviin ja maistuu meillä taaperosta vaariin. Papukastike toimii myös hätävara-ateriana, sillä ainekset ovat sellaiset, että ne voi varata kaappiin odottelemaan. Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

  • 1 suippopaprika tai paprika
  • 1 sipuli
  • öljyä paistamiseen
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • suolatonta broilerimaustetta, musta- ja valkopippuria
  • 1 pkt papuja (valkoisia, ruskeita tai mustia tai papumix)
  • 2 dl ruokakermaa

Pilko paprika ja sipuli pieneksi. Hienonna valkosipuli. Kuullota paprikaa ja sipulia pannulla öljyssä viitisen minuuttia kunnes sipuli on hieman läpikuultavaa. Kuullotus on tärkeää sipulin maun kannalta! Lisää valkosipuli ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä. Huuhtele pavut hyvin ja lisää kastikkeeseen. Anna porista viitisen minuuttia ja lisää lopuksi ruokakerma. Lisää hetkeksi lieden lämpöä, että kastike kuumenee uudelleen kerman lisäämisen jälkeen. Kastike on valmis! Tarjoa riisin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *