Arjen vinkkinurkka, Keittiössä, Minä ❤ Hygge, Ruoka

Mamma Mia, mikä pizza!

Kaupallinen yhteistyö: Pizza Cartel

Pizzaa tulee leivottua ihan liian harvoin. Jostain syystä homma tuntuu aina työläältä, etenkin kun kunnon pizzapohjan valmistus ei tahdo aina onnistua. Kun vietimme aikoinaan yhteisen kotimme tupareita, löysimme sattumalta loistavan pizzapohjareseptin, jonka avulla mieheni loihti aivan uskomattoman hyvää pizzaa tuparivieraille. Suureksi harmiksi reseptiä ei kuitenkaan tullut laitettua minnekään ylös…. Eli joka kerta pizzan leipominen alkaa samalla ongelmalla. Minkä reseptin mukaan teemme pohjan?

Kun nyt kuitenkin joku pohja ollaan saatu valittua ja pizzapohjastressi helpottaa, muuttuu pizzan teko ihan supermukavaksi koko perheen yhteiseksi jutuksi. Nöttis tykkää olla mukana taikinan valmistuksessa. Sitten pidetään peukut pystyssä, että taikina osuu nappiin. Pizzapohjat kaulitaan yhdessä ja täytevalikoimasta saa kukin laittaa omaan pizzaansa mieluiset täytteet. Viimeksi Nöttis söi täytteitä raa’an pizzapohjan päältä sitä mukaa, kun niitä saatiin siihen laitettua. Yleensä toki pyritään noudattamaan ruokailuaikoja, mutta pizzapäivänä voi vähän lipsua. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä päästään seuraamaan, kuinka pizza saa uunissa kauniin värin pintaan. Sulaneen juuston tuoksu kantautuu sieraimiin. Ja viimein on aika herkutella. Tämä kaikki on oikeastaan melkoisen hyggeä.

Mun mielestä hyvässä pizzassa on sopivan ohut, riittävän suolainen pohja. Ei pullapohjaa, mutta ei sellaistakaan, josta täytteet tulevat läpi. Riittävä suola tekee pohjasta maukkaan. Juuston pitää olla muiden täytteiden alla ja täytteitä on oltava hillitysti. Vähemmän on enemmän. Kymmenen eri täytettä yhdessä pizzassa tai kolmen sentin paksuinen täytekerros eivät olen mun juttu. Siinä mikään maku ei pääse loistamaan. Mieluummin muutama täyte, jotka natsaavat täydellisesti yhteen. Kuten vaikkapa salami, kirsikkatomaatti, sipuli ja mozzarella. Tai tomaatti, feta, sipuli ja turkinpippuri. Oreganoa, kyllä kiitos. Ja sitten se elämää suurempi kysymys; Kuuluuko ananas pizzaan? Mun pizzaan se ei kuulu, mutta en tuomitse jos joku on toista mieltä ?

Jos pizzan pyörittäminen itse tuntuu turhan työläältä, löytyy yksi jos toinenkin Pizzeria Kotka sta ja varmasti ihan joka ikisestä Suomen kolkasta. Yhä useampi lähiöpizzeria on osa uutta kotimaista pizzeriaketjua Pizza Cartelia. Jos hakusessa on vähän erilaisempi pizza Kotka ssa tai useassa muussa kaupungissa, on Pizza Cartelin pizzalistalla muun muassa särkeä sisältävä Shark Bait ja Nduja salamia sisältävä tulinen Diavola.

Eilen pidettiin pizzaperjantai ja päätettiin kokeilla Pizza Cartelin Mama Margheritaa, Dr. Pepperonia ja Pineapple Expressiä. Pizzat olivat maukkaita ja täyttäviä. Eli jos et juuri tänä viikonloppuna halua upottaa sormiasi taikinaan, tilaa lätty kotiin. Pizzeriat ja pizzat löydät linkkien takaa.

Niin, ja jos sulla on hallussa täydellinen pizzapohjaresepti, niin otan mielelläni kokeiluun! Kiitos ??