Keittiössä, Vauvanruoka

Koko perheen/vauvan superpehmeä kanamureke

Viimeisimmästä vauvanruokapostauksesta onkin vierähtänyt jo jokunen tovi. Sosetehtaan aika on ohi ja meillä Pikku-Mies on siirtynyt yhä kiinteämpään ruokaan. Pienestä reseptivihkosestani löytyy soseiden lisäksi muutama koko perheelle sopiva vauvanruokaresepti.

Tämä mureke sopii sormiruokailijalle, mutta on niin pehmeää, että muuntuu näppärästi hieman kokemattomankin ruokailijan rouheaksi soseeksi, kun sen muussaa haarukalla vaikkapa perunamuussin sekaan. Maistuva mureke uppoaa muullekin perheelle ja on kevyempi vaihtoehto sisältäen runsaasti kasviksia. Jos suolattomuus arveluttaa, voi kaveriksi pyöräyttää vaikkapa suolaa sisältävän kermaviilikastikkeen. Reseptiin kun tulee 1/2 purkkia kermaviiliä, on soossiaineksetkin jo valmiina. Mureke sopii siis vauvoille 10 kuukaudesta eteenpäin, koska se sisältää maitotuotetta.

Tarvitset

  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 2 dl kesäkurpitsaraastetta (rouhea raaste)
  • 1 dl palsternakka- tai porkkanaraastetta (hienompi raaste)
  • pala sipulia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolatonta broilerimaustetta, 1 tl paprikajauhetta, 1/2 tl currya

Raasta kuorittu kesäkurpitsa rouheaksi raasteeksi ja porkkana tai palsternakka hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli. Sekoita hyvin kulhossa raasteet, sipuli, kaurahiutaleet, kermaviili, kananmuna ja mausteet. Lisää joukkoon jauheliha ja vaivaa käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile mureke leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia.

Itse lisäsin kermaviilin loppuun mausteita ja ripauksen suolaa. Toimi hyvänä kastikkeena murekkeelle meille muille Veikka-Boikaa lukuunottamatta. Ylijääneen murekkeen voi pakastaa annospaloina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *