DIY

DIY-joulukalenteri pikkuruisista villasukista

Meille on kahden pienen myötä kertynyt valtava kasa pieniä villasukkia! Villasukat tuntuvat olevan erittäin yleinen lahja vauvalle tilanteessa kuin tilanteessa. Lapsillani sattuu olemaan lisäksi yksi superneuloja-mummi, jolta olemme saaneet pilvin pimein sukkia ihan muutenkin vaan. Siksi olin aivan varma, että sukkia löytyy ainakin tarvittavat 24 kappaletta ja päätin sukat säästää, koska mieleeni putkahti jo vuosi sitten idea joulukalenterista. Silloin en sitä ehtinyt toteuttaa ja tiukille se meni tänäkin vuonna… ?

Siitä se ajatus sitten lähti!

Kipaisin eilen kaupoille ostelemaan kaikkea kivaa pientä sukkien täytteeksi. Taaperoille ja pienille lapsille löytyy tätä nykyä jos jonkinmoista sorttia himpun verran terveellisempiä nameja ja välipalapatukoita. On Muumia ja on Pipsa Possua ja Ryhmä Haukin löytyy. Sitten on naksuja, puffeja ja vauvapipareita, joita voi laittaa pienissä pussukoissa yllätykseksi. Aina silloin tällöin aion sujauttaa sukkaan myös ihan ehtaa suklaata!

1-vuotiaan yllätykset eivät oikein muuta voi olla kuin jotain syötävää. Ei hän ehkä osaa vielä ilahtua kaikesta mahdollisesta eikä pikkukrääsää muutenkaan voi pienelle antaa. Ehkä pienet joulusukat tai heijastin voisivat sopia. 3-vuotiaalle sen sijaan käy jo vaikka mikä tilpehööri. Pinnejä, ponnareita, tarroja. Pieniä tonttukoristeita. Ja voisi olla vaikka pikkuautoja tai jokin legosarja pala kerrallaan. Luulen, että mitä vanhemmiksi tenavat varttuvat, sen enemmän yllärimahdollisuudet lisääntyvät. Ilahtuisivatkohan vielä vähän isommat lapset pienistä viesteistä, joissa kerrottaisiin vaikkapa, mitä kivaa tänään tehdään yhdessä?

Mulla kävi tuuri, kun sain juuri siskoni työkaverilta kasan Frozen -figuureja ja -pinnejä. Tämä kalenteri on muutenkin ekologinen. Saavathan villasukat siinä uuden käyttötarkoituksen. Frozen -sälä täydentää kivasti kierrätysteemaa. Toisen roska on toisen aarre.

Pienten villasukkien lisäksi tarvittiin tietty muuta tykötarvetta. Mulla oli jouluisia nauhoja, mustaa huopaa, pieniä puisia pyykkipoikia ja minikokoisia hakaneuloja. Toki lisäksi teippiä ja sakset.

Noista pyykkipojista on pakko mainita, että ovat olleet yksi parhaimmista askartelu/koristeluhankinnoista. Näyttävät kivoilta, sopivat moneen ja ovat käyttökelpoisia yhä uudelleen ja uudelleen.

Kalenterin toteuttamistapoja on varmasti yhtä monta kuin toteuttajiakin. Itselläni suurin rajoittava tekijä oli se, että kalenteri piti saada johonkin 1-vuotiaan ulottumattomiin. Se löysi paikkansa lasten huoneen ovesta ja muotoutui joulukuusen muotoiseksi. Tai noh, jotain sinne päin. 3-vee ainakin tunnisti joulukuuseksi.

Tämä oli tämmöinen muutaman tunnin pikaversio. Jos mulla olisi ollut enemmän aikaa joulukalenterin tekoon, olisin kiinnittänyt huopaiset numerot villasukkiin langalla, jolloin lopputulos olisi siistimpi. Olisin tehnyt kuusesta ehkä astetta symmetrisemmän. Mietin myös, että siihen sopisi loistavasti jotkut pienet valot, jolloin se heräisi aivan uudella tavalla henkiin. Mutta kenties ensi vuonna sitten tuunataan kuusi vetovoimaisemmaksi.

Onko täällä muita, ketkä on tänä vuonna väkertänyt joulukalenterin itse? Kiinnostaisi kuulla, millaisia olette tehneet ?