Keittiössä, Rakas päiväkirja

Banaanipuuroa ja inspiraation murusia

Inspiraatio, missä olet? Sitä voisi ajatella, että blogin kirjoittelu on aina helppoa. Sen kun istahtaa alas ja antaa sormien tanssahdella näppäimistöllä. Tai älypuhelimen näytöllä niinkuin minulla. Itse kuitenkin jo aloittaessani tiedostin, että ei sitä tekstiä aina tule kuin sieniä sateella. Kuten kaikessa luovassa toiminnassa, tarvitaan kirjoittamisessakin inspiraatiota. Tämä blogi on nyt kolmisen kuukautta vanha ja tähän asti tekstiä ja ideoita on suorastaan pulpunnut. Pari viime viikkoa ovat kuitenkin olleet kirjoittamisen suhteen tahmeita. Inspiraatio on hukassa. Ja saa se välillä ollakin. Olenkin alussa pitänyt aika kovaa tahtia. Ehkä nyt on pieni hidastamisen paikka. Tai eihän sitä tiedä vaikka jo huomenna alkaisi tarinasuoni kukkimaan.

Viime postaus kertoi väsymyksestä ja siinä onkin ehkäpä suurin selitys tälle takkuisuudelle. Ollaan myös oltu koko porukka flunssassa, eli siinä toinen. Lisäksi Nöttiksen uhmakkuus nostaa päätään yhä enenevissä määrin ja siinä taitaakin olla jo kolmas selitys, miksei rahkeet enää kirjoittamiseen riitä. Mutta ei hätää! Olen laittanut merkille, että tällä blogilla on jo joitakin lukijoita ja kasoittain satunnaisia kävijöitä. Ja se tuntuu tosi palkitsevalta. Kiitos kaikille teille, jotka olette mun raapustuksista jaksaneet kiinnostua! ? Kyllä meinaan niitä jatkossakin kirjoitella. Ja mielelläni otan vastaan palautetta sekä toiveita siitä, millaisista aiheista haluaisitte lueskella lisää.

Nyt on ollut sellainen buugi, että kun lapset on saatu nukkumaan tai päivän aikana muuten kehkeytyy lyhyt tauko itsekseen tai miehen kanssa ollen, olen halunnut käyttää sen täysin muille asioille. Tätä blogia kirjoitellessakin kun tulee pohdittua omaa arkea ja käytyä sitä läpi, syystä että kirjoittamisen keskiössä on perhe.

Viime päivinä sen sijaan olen katsellut dokkareita muun muassa Tutankhamonista ja Lontoon suuresta ruttoepidemiasta. Yksi lapsuuteni unelma-ammatteja on ollut myös arkeologin ammatti ja tällaiset entisaikojen arkeen pureutuvat dokkarit ovat edelleen äärimmäisen kiinnostavia. Iltaisin olemme mieheni kanssa ottaneet Xbox-ohjaimet esille ja pelailleet legopelejä. Aivan kuten ennen lapsia. Tämä yhteinen harrastus on vain jäänyt ja nyt päätimme herätellä sitä henkiin. Aamulla telkkarissa pyörii Uutisaamu ja sen myötä olemme saaneet mielenkiintoisia jutun aiheita keskusteluihin. Olemme molemmat kaivanneet keskusteluun jotakin muutakin sisältöä kuin, miten lapset ovat syöneet, nukkuneet tai viihtyneet tänään. Se on toki tärkeää, mutta jos emme ole kuukausiin puhuneet mistään muusta, herää helposti kysymys, osaammeko me kohta enää mistään muusta puhuakaan.

Väsymys-teeman jatkoksi sopinee vallan mainiosti tämä seuraava resepti, jonka bongasin K-Ruoka-lehdestä. Lehdessä on lueteltu vuoden 2021 ruokatrendit. Trenditietoiset siis tietänevätkin, että uni on nyt pop! Tämä on mielestäni vähän hassua. Ehkä unen arvostus on enempi yksilöllinen kuin muodillinen asia. Itsellä uni on nyt pop, mutta ei ollut parikymppisenä, kun sitä saattoi notkua baarissa pilkkuun ja mentyä aamulla töihin, melkein samoilla silmillä. Mutta kuitenkin, uni on nyt arvossaan ja samoin iltapuuro. Banaanipuurossa yhdistyvät oikeanlaiset hiilihydraatit sekä banaanin tryptofaani, jotka molemmat auttavat nukahtamaan. Tämä on puolikas alkuperäisestä reseptistä ja riittää meillä kolmelle.

Pehmeän rouskuva banaanipuuro

  • 5 dl maitoa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 banaani
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • ripaus suolaa

Muussaa banaani haarukalla soseeksi. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, mantelirouhe sekä banaanisose. Keitä viitisen minuuttia miedolla lämmöllä, lisää suola ja anna puuron hautua vielä vähintään viitisen minuuttia. Tarjoa banaanin, manteleiden ja/tai hillon kanssa. Itse käytin Piltin kuningatarsosetta. Nam!

Ps. Tämä puuro on taas yksi uusi tapa hyödyntää ne ylikypsiksi menneet banaanit. Katso muut ideat täältä https://heiniannika.fi/mita-tehda-liian-kypsalla-banaanilla/