Äitin omat jutut, Hidasta elämää, Minä ❤ Hygge, Reissuvihko

Äitin miniloma

Viime viikonloppuna se tapahtui. Olin yön pois kotoa. Tämän harvinaisen tapahtuman perimmäisenä tarkoituksena oli rentoutua ja levätä. Ennen kaikkea nukkua yksi yö ilman pakollisia heräämisiä. Ihan neuvolasta asti suosittelivat. Ja ihan paras paikka ja seura löytyivät tietenkin rakkaan siskoni luota.

Mieheni lähti lauantaina lasten kanssa serkkulaan kyläilemään. Kaikkea kivaa oli siellä tiedossa; ulkoilua, pulkkamäkeä, leikkikavereita ja laskiaispullia. Siispä itsekin pääsin omalle minilomalleni jo puolen päivän aikaan eli kyseessä oli oikeastaan paljon enemmän kuin pelkkä yökyläily. Miniloma alkoi kauppa- ja Hygge-reissulla. Kaupasta tarttui mukaan isot rasialliset sushia, joiden tuoreus on taattua, sillä niiden valmistusta voi samalla seurata keskellä kauppaa avokeittiössä. Kahvila Hyggestä valikoituivat ihanat erikoislaskiaispullat; mokkapalapulla ja pistaasipulla. Niin ja ostaessani pari sihijuomaa, minulta kysyttiin henkkarit!

Siskoni on mielestäni taitava sisustaja. Hänen tyylinsä on minimalistinen ja harkittu. Ja meillä on aika sama maku. Omassa kodissa kaikki sisustusyritykset hukkuvat tällä hetkellä lelujen ja muun krääsän alle eikä kaikkea oikeastaan voi edes laittaa, mihin haluaisi, jottei kukaan ole laittamassa mitään sopimatonta suuhunsa tai tiputtamassa esineitä lattialle. Pienten sisustusratkaisujen ansiosta olo oli kuin hotellissa tai kylpylässä konsanaan ja jo pelkällä rojuttomalla ympäristöllä oli heti rauhoittava vaikutus.

Joimme kahvit ja herkuttelimme laskiaispullilla. Tämän jälkeen lähdimme ulkoilemaan. Aurinkoa oli kyllä luvattu, mutta pilvisyyttä saatiin. Se ei haitannut meitä eikä näemmä kymmeniä muitakaan, jotka olivat suunnanneet meren jäälle kävelemään, hiihtämään, mopoilemaan, pilkkimään tai moottorikelkkailemaan. Kotkan edustalla on pieni Varissaari, johon voi pakkastalvena kävellä jään yli. Kävimme siellä ravintola Vaakussa hörppäämässä lämmittävät minttukaakaot. Retkeilijät paistoivat makkaraa nuotiotulella. Savun ja makkaran tuoksu pakkassäässä oli hurmaava. Taustalla soi joku ihmehumppakanava, jonka suomalaiset iskelmät olisivat ehkä kuulostaneet paremmalta kesähelteessä jossain latotansseissa. Hetken päästä ravintolaan saatettiin lämmittelemään nuori mies, joka oli jotenkin päätynyt laivaväylään. Voi parkaa! Pian hän pääsi merivartioston kyyditsemänä hoitoon ja turvaan. Ja me lähdimme käppäilemään takaisin kohti Kotkansaarta.

Siskoni luona lämmitimme puusaunan. Päätimme vetää hemmottelun vielä pidemmälle hempeällä kiuastuoksulla, kynttilöillä, jalkakylvyllä ja virkistävillä kasvonaamioilla. Naamioselfieitäkin otettiin, mutta ne jäivät tällä kertaa sensuurin jalkoihin. Sen verran jäätävää materiaalia, että olisivat voineet karkoittaa kaikki tämän blogin lukijat tipotiehensä. Löylyjen välissä ulkona vilvoitellessa olisi melkein voinut viuhahtaa lumihangessa, mutta tyydyimme kuitenkin vain vilvoittavaan pakkaseen. Siinä samalla ihailimme varpushaukkaa, joka juuri lennähti siskoni pihapuuhun. Saunan päälle herkuttelimme sushilla ja loppuilta kuluikin irtokarkkien ja musiikin parissa. Saatettiin siinä katsoa pari jaksoa Kumman kaa:takin….

Yön nukuin yllättävän hyvin vaikka nukkumaan meno oli ehkä vähän outoa ilman kullanmurusiani. Tiesin kuitenkin, että heillä oli kotona kaikki hyvin. Aamulla nautiskelin aamukahvit kaikessa rauhassa ennen kotiin paluuta. Ystävänpäivän kunniaksi ja vähän siskoni kauniista kodista inspiroituneena kipaisin kotimatkalla tulppaanikimpun kaupasta kotiin viemiseksi. Ja siinä ne nyt ovat maljakossa kodin ilmettä raikastamassa ja muistuttamassa rentouttavasta minilomastani.

(2) Kommentit

  1. says:

    Ihanaa että pääsit rentoutumaan! Ihania kuvia! ❤️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    1. Juu, teki terää! Kiitos ? Kävin kattoos sun blogia ja hienoja kuvia sielläkin ? Ja muutenkin kivoja postauksia ?

Kommentointi ei ole käytössä.